Tolktjänster

Tolktjänster

Vi erbjuder Telefontolkning, Simultantolkning, Kontakttolkning och Konsekutivtolkning. Dessutom erbjuder vi tolkning av ljudfiler.

Listade språk är de vanligast förekommande. Naturligtvis kan vi försörja er med andra språk skulle det behövs.

Albanska
Amharinja/Amhariska
Arabiska
Arabiska (Algeriet, Marocko, Tunisien)
Armeniska
Azerbanjanska
Bosniska
Dari
Engelska
Farsi
Finska
Franska
Grekiska
Hazargi
Italienska
Kinyarwanda
Kirundi
Kroatiska
Kurmanji (Irak, Syrien)
Kurmanji (Turkiet, övriga lander)
Lingala
Litanska
Mandarin (Rikskinesiska)
Marockanska
Nederländska
Oromo
Pashto
Polska
Portuguesiska
Romani-balkan
Rumänska
Ryska
Samiska – Lule
Samiska – Syd
Samiska – Ume
Serbiska
Somaliska/Somali
Sorani (Sydkurdiska)
Spanska
Swahili
Tagalog
Thai
Tigre
Tigrinja/Tigrinska
Turkiska
Tyska
Vietnamesiska
Wolof

Telefontolkning

Genom att använda telefontolk slipper du reskostnader och har tillgång till ett större utbud av tolkar. Det senare är ju särskilt viktigt om du behöver hjälp med ett mycket udda språk, söker särskild kompetens inom något ämnesområde eller har ett akut behov, t.ex. om det hänt en olycka.

Simultantolkning

Simultantolken tolkar samtidigt som talaren talar. Tolken sitter i en kabin med hörlurar och mikrofon, eller bredvid åhöraren och viskar. En simultantolk kan arbeta i ett sträck maximalt 40 minuter, därför arbetar simultantolkar två och två för att kunna avlösa varandra. Åhörarna har i sin tur hörlurar på sig där de lyssnar på tolkningen.

Kontakttolkning

Tolkning vid olika situationer i domstolar, polismyndigheter, migrationsverket samt inom vården t.ex. vid läkarbesök. Kontakttolkar är auktoriserade.

Konsekutiv tolkning

Tolken sitter tillsammans med mötesdeltagarna, lyssnar till talaren och återger därefter talet på ett annat språk, oftast med hjälp av stödanteckningar. Konsekutivtolkning används för vissa former av möten, t.ex. möten där tekniskt avancerade frågor diskuteras, arbetsluncher eller affärsmöten.